Quote

Otto Candies LLC og Rapp Marine inngår avtale om levering av en 150 tonns AHC subsea kran

Otto Candies LLC og Rapp Marine inngår avtale om levering av en 150 tonns AHC subsea kran

Mai 2015: Rapp Marine inngikk nylig avtale med Otto Candies LLC om å levere en 150 tonns AHC kran til et av deres offshorefartøy. Rapp Marine har levert over 450 kraner, men dette er den hittil største, og den representerer inngangen til et nytt markedssegment for selskapet. Helge Vatnehol, CEO i Rapp Marine, sier følgende: «Vi er entusiastiske til utfordringen Otto Candies LLC har presentert for oss. Vår omfattende historikk innenfor prosjektering, produksjon og vedlikehold av kraner, vinsjer og annen dekksutrustning er nå tatt et steg videre, og er i samsvar med vår strategi om å ta en posisjon innen markedet for lasthåndteringssystemer for offshorefartøy».

Crane2

Kranen vil ha en kapasitet på 150 tonn med en løftehøyde på 17 meter, og den vil være sertifisert av Lloyd’s register. Med AHC (Active Heave Compensation) og en vinsj som kan ta 3 100 meter med 77mm wire er kranen primært ment for subseaoperasjoner. Kranmodellen var designet av Rapp Marines norske ingeniører basert på teknikker og teknologier som vil øke ytelsen og redusere vekten til kranen.


Rapp Marine planlegger for at dette skal være den første av flere tungløft kraner for offshorefartøy i både Mexicogolfen og resten av verden. Rapp Marine har hatt et samarbeid med Otto Candies LLC over mange år og levert store, elektriske AHC vinsjer i tillegg til servicestøtte for flere av Otto Candies’ fartøyer. Rapp Marine ble valgt til dette prosjektet nettopp på grunn av sin kunnskap om AHC og deres opplevde servicegrad og leveringsevne over lang tid.


«I tillegg til å være en ledende leverandør av vinsjer, kraner og dekksutstyr for forskning- og fiskerifartøy, er denne kontrakten enda et bevis på at Rapp Marine blir anerkjent som en konkurransedyktig leverandør av lasthåndteringssystemer i det globale offshoremarkedet», sier Bjørn Hesthamar, styreleder i Rapp Marine og partner i Nord Kapitalforvaltning, som er majoritetseier i selskapet.

Crane3