Quote

Rapp Marine AS åpner ny produksjonshub i Gruza, Serbia

Rapp Marine AS åpner ny produksjonshub

Oktober 2014: Vinsje- og dekksmaskineriprodusenten Rapp Marine AS, som er marjoritetseid av private equity-fondet Nord II, åpnet en ny fabrikk i Gruza, Serbia, torsdag 9. oktober. Den toppmoderne fabrikken på 11 000 kvadratmeter er utstyrt med førsteklasses moderne maskiner, og ble åpnet med en høyt profilert seremoni med både den serbiske visestatsministeren, den norske ambassadøren, eierne, styret og hele ledelsen i Rapp Marine samt rundt 200 gjester tilstede. Fabrikken vil fungere som en produksjons-, monterings- og testhub for hele Rapp Marine gruppen.

fabrikk rapp 1
Rapp Marine, som er en ledende leverandør av avanserte vinsjer og dekksmaskineri til offshore-, fiskeri- og forskningsflåten, ble kjøpt av Nord II, forvaltet av Nord Kapitalforvaltning, i desember 2012. En viktig del av verdiskapningsplanen var å restrukturere selskapet og investere i nye, ”state of the art” produksjonsfasiliteter. Etter å ha evaluert ulike alternativer ble det bestemt å lokalisere den nye fabrikken i Gruza, om lag 160 km sør for Beograd. Dette er senter for den mekaniske industrien i Serbia, med høyt kvalifiserte ingeniører og mekanisk personell, og Rapp Marine har vært til stede med en mindre fabrikk siden 2006.

Åpningen av den nye fabrikken representerer en betydelig styrking av ingeniørkapasiteten, produksjonskapasiteten og effektiviteten til hele gruppen. Fabrikken har også kapasitet for den planlagte ekspansjonen av produktporteføljen som vil finne sted de neste årene.

Gruppen har hovedkvarter i Bodø,  i tillegg til salgs og service tilstedeværelse i relevante markeder fra Seattle i vest til Kina i øst. Fabrikken i Serbia er hovedsakelig bemannet av serbisk personell, men med et knippe nøkkelmedarbeidere fra Norge for å sikre kontinuitet.

snorklipp